Hoppa till sidans innehåll

Badminton Sweden


Nu är datumen satta för sommarens regionsläger runt om i landet.
 
I samband med veteran-SM i helgen delades Michael Schwarcz Trofé ut för 21:a gången. Priset tilldelas den eller de spelare som ansetts ha gjort den största bedriften inom svensk badmintons veteranklasser under året.
 
Distrikts- och föreningskonferensen i region nord har ändrat datum till lördagen den 27 april.
 
Under söndagen spelades finalerna i veteran-SM i Borlänge. Sammanlagt utsågs vinnare i 32 olika klasser från V35 till V75.
 
Nu är kvalificeringsåret för Paralympics i Tokyo 2020 i gång. Svenskhoppet Rickard Nilsson inleder med två tävlingar efter varandra. Först Turkish Para-Badminton International med start på måndag, följt av Dubai Para-Badminton Int'l veckan därpå.
 
Nu ska det avgöras vilka två lag som möts i SM-finalen i IFU Arena den 13 april. Herrsinglarna ser ut att bli nyckelmatcher i de båda svårtippade mötena.
 
Till helgen är det dags för veteran-SM i Borlänge. Matcherna spelas i Borlänge Badmintonhall och tävlingsklasser finns från V35 till V75.
 
Svenska Badmintonförbundet söker nu arrangör till Swedish Open 16-19 januari 2020.
 
Lag-SM Ungdom spelas 11-12 maj i Täby Racketcenter. Sista anmälningsdag är 22 april.
 

Lag SM Ungdom

(2019-03-19 15:58)
Lag SM Ungdom spelas 11-12 maj i Täby Racketcenter !!
 
Norges Badmintonförbund söker en person som ska jobba med tävling- och utbildningsfrågor (Konkurranse- og utdanningskonsulent). Se beskrivning av tjänsten på norska nedan. Sista ansökningsdag 15 april.
 
Under söndagen avgjordes finalerna i ungdoms-SM i Stockholm. U17 klassen dominerades av Filip Karlborg, Spårvägen och Edith Urell, Fyrisfjädern. Båda spelarna vann singel och dubbel, samt mixeddubbel tillsammans.
 
Vincent Holmgren, en av Badmintonsveriges mest välkända tränarprofiler, har avlidit 76 år gammal. Genom åren har han betytt oerhört mycket för många spelare och ledare.
 
Fredag till söndag bjuds det på ungdomsbadminton av högsta klass i Stockholm. Då spelas SM i U13, U15 och U17.
 
Nu är spelschemat klart för semifinalduellerna i Badmintonligan mellan Fyrisfjädern-Påvelund och Umeå-Halmstad. Allt tyder på fyra mycket tuffa matcher.
 

VÅRA SPONSORER:

MVB_logo

 

SVEA Skolan Logo

 

Lundströms Golv Logo

 

Nimab logo

 

PSS Logo

 

ABK_Logo

 

H. Christensson
Konsult AB

 

 

VÅR TRÄNINGSHALL:

Malmö Badmintoncenter

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0733920247
E-post: auraungdom@hotmail.com

Se all info