Hoppa till sidans innehåll

Junior SM

17 FEB 2012 21:34
Vad kan vi förvänta oss av Aura-spelarna?
  • Skapad: 17 FEB 2012 21:34

i fjor misslyckades SBF totalt med seedningen till SM. Konstiga kriterier som bla gav ett 1:a seedat par i HD som aldrig spelat en U19 tävling. I år har kriterierna gjorts om och man går nu efter världsrankingen. Det är ok och enkelt. Om man vill ha en bra seedning måste man se till att ha en bra världsranking.

Sen finns det en Sverige ranking och den har vi till att..........seeda spelarna till elit/u19? Nä, det görs efter SGP rankingen. Ok, till att ta ut landslagstrupper då? Nä det skulle bli fel. Det måste göras med lite feeling. Kanske för att det står priser på spel till slutsegrarna? Nix, inget sådant. Man tycker att huvudsponsorn Wilson kunde dela ut priser till slutsegrarna, men det gör dom inte. Varför förstår inte jag,  vågar inte ens gissa.

Detta skulle handla om junior-SM. Så vi kör på det temat istället. Och för den som vill bli svensk mästare spelar det ingen roll om man får kvala eller är seedad 1:a. Hur ser då våra chanser ut? Damerna först!

DS Både Seydi Aktan och Matilda Nygren-Strandberg har utmärkta chanser att stå överst med guldmedalj på söndag. En final mellan våra egna spelare är fullt möjlig, men det ska slås många clearar innan den är hemma. Andra intressanta spelare att ha ögomen på här är Skogås Klara Nistad och Fyris Julia Ahlstrand.

DD Seydi spelar här med Lovisa Johansson, Ljungby. Paret har väl vissa chanser att få en bra slutplacering, men att utnämna dem till favoriter är inte rättvist. Den pressen får andra ha på sig. Ida Kjelledal/Isabelle Gonzales och Hanna Wästerbäck/Emmelie Carlsen.

MX Här har vi Toni Holm Lovén/Hanna Ekhammre, skogås som jag tror blir mycket svårslagna. Men kanske 2:a seedade Matilda/Michael Esbjörnsson också vill ha ett ord med i leken. Andra intressanta är Jonathan Forsberg/Julia Ahlstrand, Douglas Lidman/Ida Kjellerdal och Emil Welinder/Clara Nistad.

I HD sätter vi hoppet till Jacob Nilsson/Filip Myhrén och Toni/Linus Conrad, Carlskkrona. Jag tror att ett av dessa paren är svenska mästare på söndag. Enda troliga utmanare till titeln är Albin Hjelm/Jonathan Forsberg, Fyris.

HS Jacob och Filip har naturligtvis möjligheter att gå till final på varsin sida i lottningen. Även Michael kan gå långt om spelet stämmer. Övriga Aura spelare behöver växa till sig/träna mera innan det blir metall på J-SM. Från andra klubbar varnar vi främst för Douglas Lidman, Skogås, Robin Zainuddin, Kista och Albin Hjelm, Fyris.

Det ser ut att bli en spännande tävling. Alla de bästa spelarna är på plats, så då

återstår bara:

Nu tar vi dom!

Skribent: PO Nilsson

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info