Hoppa till sidans innehåll

LUGI Eurofinans Junior Cup 2016

03 APR 2016 23:22
I helgen spelade våra yngre spelar i grannstaden Lund. Många AURAspelare och många fina framgångar och pallplatser.
  • Skapad: 03 APR 2016 23:22

U-11N HS: Staffanstorp, Uppsala, Kävlinge-Furulund, Mörrum, Lödde, Lugi och sist men inte minst Pranav och Sujith från Aura var anmälda till helgens batalj i Lund. Totalt 18 spelare krigade om finalplatserna i Lugis tävling i helgen. Blott två spelare lyckades nå denna final, nämligen de båda Auraspelarna och glädjespridarna Sujith och Pranav. Tidernas grattis grabbar och ett extra grattis till Pranav som stod som slutsegrare med siffrorna 21-16 21-19 i en välspelad och rolig final. U-11 HS: En krigande Johan Bjelk, med den sedvanliga ”Bjelkstilen” på banan. Emellanåt lite vilda västern och emellanåt välspelat och planerat. Du ger aldrig upp Johan och detta kommer leda till många segrar framöver. Grattis till helgens 3/4-pris i singel. Bra kämpat. U-13 HS: Trots en veckas sängliggande krigade sig vår Jonathan Hang fram till en final. I semifinalen vann han mot andrasidade Tim Mörk i två raka set. Starkt gjort. Uttömd på krafter var det svårt att stå emot Kevin Thais höga bolltempo och säkra spel. Jonathan spelar sig fram till grymt på lägen att avgöra bollen, just det avgörande slaget får vi fila lite mer på. Därefter får verkligen Kevin se upp. U-13 DS: I den här kategorin är 16 tjejer anmälda.

I kvartsfinalerna är sex av åtta spelare från Aura. Tyvärr måste vi slå ut varandra vilket är lite jobbigt att se. Det var även en smula plågsamt att se Tania Mörk gå hela vägen och stå som slutsegrare i helgens tävling. Hon är snäll och trevlig och får absolut ses som en värdig vinnare (…den här gången) U-13 MD: Hector Rebetz i par med Amelie Isberg tar en hedersam tredjeplats efter att ha varit nära att knipa ett set mot slutsegrarna. Även Amanda Isberg gör en strong insats i par med Charlie Lenell från Mörrum. U-13 DD: Förstaseedade paret Sanya/Alicia från Aura tog sig an Fanni/Filippa då det var dags för semifinal. En stenhård tresetare som slutade med systrarna Årman/Petersson som segrare. Deras misstag var något färre en Sanya och Alicias och det fällde avgörandet.

I den andra semifinalen föll systrarna Isberg precis mot Holst/Persson, 21-19 i tredje set. Matchen kunde verkligen ha slutat hur som helst. Efter intensivt coachande kunde systrarna Årman/Petersson stå som slutsegrare i finalen efter en tuff tresetare mot Holst/Persson. Ett avgörande drag var att bollen lite oftare spelades neråt i stället för uppåt från auraiternas sida. Detta samt att man till viss del följde upp bra slag med att gå på nät var väl det som skilde finalisterna åt. Stort grattis Fanni och Filippa. U-15 HS: Aura representerades av Marcus Bjelk i den här klassen. Marcus tar stadiga steg framåt, är och kommer bli en farlig motståndare för många spelare. I helgen blev det förlust i kvartsfinalen mot hårtslående Anton Svenssson från Gripen. Ett visst lugn börjar infinna sig i Marcus spel. Det gäller att hantera de motstridiga känslorna att kämpa allt vad man kan samtidigt som man behåller sig kall och lugn inombords.

Alltid roligt att se dig lira Marcus. Inte en match utan att något udda händer. Idag sprack läppen då du larmade ditt rack på din mun i ambitionen att nå en svår boll. U-15 DS: Nam Phoung Pham, Rebecca och Ebba Barchan representerade Auras färger denna helg. Nam Phoung slutade på en hedersam tredjeplats efter förlust mot Annika Stein. U-15 HD: En tredjeplats blev resultatet för vårt strävsamma par Bjelk/Bergström. U-17 HS: I den här klassen lirade August Holm och var mycket nära seger i två av sina tre matcher. Fortsätt jobba på August så kommer segrarna. En lång söndag, lite väl lång kanske, avslutades med att sista matchen (DD U-13) ropades upp strax innan 17.00, dvs ungefär 1 timme och 45 minuter senare än vad den skulle ropats upp. Motionärer från Lund hade hyrt banorna i hallen och var inte direkt tillmötesgående när det gällde att lämna plats för våra tävlande ungdomar. Något för Lugis tävlingsledning att tänka på till nästa år kan man lite ödmjukt tycka.  Skribent Rikard Petersson

12941147_968848259865569_690945694_o12941246_968848336532228_1294200367_o

Skribent: Amanda Karlsson

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info