Hoppa till sidans innehåll

Aura-Täby: Nu gäller det !

21 FEB 2011 13:30
Slutspel eller kval, allt hänger på sista matchen, läs Ingvar Eks artikel
  • Skapad: 21 FEB 2011 13:30

Rysare avgör: slutspel eller kval?

Efter det nervslitande derbyt mot Malmö BK är det nu dags för sista omgången i

seriespelet.Nu avgörs om Aura får vara med i SMslutspelet

eller tvingas kvala för fortsatt existens i elitserien.

Det är läge för en rysaravslutning.

 

Förutsättningarna är att Aura är en poäng före Skogås i kampen kring strecket.  Lagen har exakt samma matchskillnad. Därför mängd möjliga utfall  beroende på resultaten i matcherna Aura- Täby och Carlskrona-Skogås.

Premiäromgången i höstas visar hur jämna kamperna kan bli: Täby-Aura 3-4, Skogås- Carlskrona 3-4.

För att Aura ska slippa oroa sig för vad som sker i Karlskrona så ska man nu

vinna med minst 5-2 och ta en trepoängare. Då är saken klar. Den möjligheten är realistiskt sett liten.

– Men vi kan absolut ta poäng, jag tror vi har chansen att vinna igen, säger lagets yngste, 17-årige Jacob Nilsson, som i derbyt mot MBK var en av ”matchhjältarna”. Han tog då revansch på Andres Nilsson för höstens förlust i andrasingeln. I en mycket jämn tresetare ryckte Jacob till vinst med 11-8 i avgörande. Typiskt för Jacob är att han aldrig ger sig, hur taskigt läget än är - en renodlad fighter ned hett temperament.

– Jag tycker jag har blivit bättre på att kontrollera det där, försöker vända det till något positivt i stället, säger han.

 Jacob Nilsson, har en

strålande första säsong i Aura !

 

Som 17-årig debutant fem singlar av tolv. Det är ett bra facit, steget är normalt stort mellan ungdoms och seniornivån. Tillsammans med Filip Myhrén är han också färsk svensk juniormästare i dubbel.

– Det är den roligaste segern hittills under säsongen, säger Jacob.

- Jag tycker det har gått väldigt bra, även om jag inte vunnit så mycket. Det är svårt att möta dom som är flera år äldre. Men seriespelet är kul, det är lite mer känsla i en lagmatch.

Han pluggar på Badmintongymnasietoch tränar åtta-tio pass i veckan, när det inte är tävlingsspel.– Jag har blivit både starkare och snabbare det senasteåret, säger han om sin utveckling. Årets stora mål återstår: att bli svensk mästare i U17. – Jag blir väl favorit. Men där är bra spelare , det blir tufft att vinna.

 

Men nu gäller det först avslutningen i serien, ominte en begynnande förkylning sätter stopp. I förra matchen mot Täby vann jacob sin singel då mot Johan Larsson. Sedan dess har Täby vanligen ställt upp med Jesper Wigardt i andrasingeln, en svårare uppgift för Jacob. Men laguppställningarna pekar på en jämn match, förutsatt att man kan komma med ordinarie lag. Täbys bästa är Mathias Wigardt i förstasingeln, han har bland annat besegrat MBK:s svenske mästare Henri Hurskainen i serien. Damettan Araundhati Pantawane är också framgångsrik med nio segrar på elva matcher i singel. För Auras spelande tränare Putra är det en grannlaga uppgift att hitta rätt formation. Förutom Jacobsseger i förra mötet var Auras vinnare Putra/Jonathan Nordh, Putra/Jennie Carlsson och Jennie/Seydi Aktan.

 

 

Text : Ingvar Ek

ELITSERIEN

Sp V F Delmatcher Po

Fyrisfjädern 13 12 1 69- 22 37

Kista BMK 13 10 3 55- 36 28

Malmö BK 13 9 4 55- 36 27

Täby BMF 13 7 6 49- 42 22

BK Carlskrona 13 6 7 43- 48 16

BMK Aura 13 5 8 33- 58 12

Skogås BK 13 3 10 33- 58 11

IFK Umeå 13 0 13 27- 64 3

Seger minst 5-2 ger 3 poäng, seger 4-3 ger 2 poäng,

förlust 3-4 ger 1 poäng, större förlust ger 0 poäng.

 

Skribent: Mikael Lundqvist

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info