Hoppa till sidans innehåll

Hem

Dags för hemmamatch

15 SEP 2019 10:07
Säsongens första hemmamatch spelas 16 september mot Västra Frölunda, matchstart
klockan 18:30.
  • Uppdaterad: 15 SEP 2019 10:07

Motståndare i första hemmamatchen är Göteborgslaget Västra Frölunda, som kommer ifrån en förlust i sin premiärmatch mot Umeå. Precis som förra säsongen då V. Frölunda var nykomlingar i Badmintonligan bygger de sitt lag kring sina unga lovande spelare. Förra säsongen lät de sina utländska spelare deltaga i några enstaka matcher. Årets trupp har förstärkts med herrsingelspelaren Mikael Westerbäck samt innehåller ett par starka utländska spelare.

 

Efter premiärmatchen reste fyra spelare till Belgien för spel i Belgian International. Tävlingen inleddes på onsdagen med att Jacob Nilsson i herrsingel samt paret Johanna Magnusson/Emil Hybel i mixed avancerade till huvudtävlingen. Spelet i huvudtävlingen räckte till två åttondelsfinaler för Emil, i mixed med Johanna samt i herrdubbel med partnern Rasmus Espersen. Utöver åttondelsfinalen i mixed nådde Johanna även kvartsfinal i damdubbel med Emma Karlsson. Kvartsfinalen förlorades i en lång match över tre set mot ett danskt par.


Efter förlusten i premiären på bortaplan är laget revanschsuget och ser väldigt mycket framemot att få visa upp sitt bästa spel för hemmapubliken.


Senast AURA blev svenska mästare var det just Västra Frölunda som besegrades i finalen.

 

Skribent: BMK AURA
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info