Hoppa till sidans innehåll

Hem

GOTElit U15, U17, Senior

15 OKT 2020 08:34
  • Skapad: 15 OKT 2020 08:34

Här är gänget som besökte Göteborg (GOTElit) i helgen! (Kiran, Marcus Friman och Behnaz saknas på bilden)

Årets upplaga av GOTElit var präglat av restriktioner med anledning av Cov-19. Det innebar bland annat inga ledare/föräldrar i hallarna. Undantag i U15 hallen, där en ledare (Jonathan Svensson) för klubben fick hjälpa på söndagen under semifinalerna.

I Åby spelades U22/Elit (seniorklassen). Vårt nyförvärv Behnaz var vår representant under söndagens slutspel då hon nådde en semifinal i dubbel med Emelie Borgstedt. Filippa kämpade på i singel och förlorade matchen efter poolspelet. Sanya och Filippa hade en bra utmaning i dubbel, där dom förlorade jämt i första matchen. För de unga Auraflickorna var detta första senior-elit-tävlingen och det var både lyckat och inspirerande. Inte minst motivation till att fortsätta träna på i hemmamiljön tills nästa chans att spela elittävling kommer.

I Frölunda spelades U17. De flesta svenska toppspelarna deltog och det blev en intensiv lördag för alla. Killarna startade dagen och spelade i stort sett hela sitt grundspel under fyra timmar. Knappt någon vila eller paus mellan matcherna, men lika för alla. Hector gjorde bra ifrån sig med poolvinst och tappade sedan i kvartsfinalen mot en för dagen bättre Daniel Ström. Erik Tran fick chansen att deltaga efter ett återbud och hamnade i pool med Hector. Han lyckades också gå vidare men tappade sedan i slutspelsmatchen efter tre jämna set. Kiran kämpade på men gick inte vidare från poolen. Ett alltför "svajigt" spel som med tiden förhoppningsvis kan bli jämnare och bättre. Hector och Kiran var utan chans i sin dubbelmatch. Amanda startade med mixeddubbel och var par med Viktor Morskogen. Dom spelade riktigt bra och lyckades vinna långa tuffa matcher och därmed nå en semifinalplats. I semifinalen var det också tätt, en knapp förlust i tre set mot de vinnande 2 x Molins från Umeå. En nöjd Amanda kunde inte riktigt nå sitt bästa singelsspel men kämpade väl, gick inte vidare efter poolen. Fanni som väntat hela dagen på hotellet och i hallen gick igång 19.30 i första dubbeln med Amanda. Flickorna lyckades inte nå sitt bästa spel och då blev det tyvärr förlust.

I Henån spelades U15 klassen där Aura representerades av tre spelare. Här var det första SJT för Marcus och med hans alltid så positiva inställning kämpade väl, men räckte inte till denna gången. Tina vann enkelt sina tre matcher på lördagen och fick tufft motstånd på söndagen av slutsegraren Sofia Strömvall, förlorade i två set. Men visade att hon är att räkna med i framtida SJT-turneringar. Daniel Huang vann lika enkelt sina singelmatcher på lördagen och hade en riktigt tuff, lång match i semifinalen mot slutsegraren, förlust i tre set. Daniel som är förstaårs U15 visade ännu en gång att hans utveckling pekar uppåt.

Med detta härliga gäng, gemensamma middagar och Corona-anpassade hotel och hallar var det glada och nöjda ledare som körde hemåt under söndagseftermiddagen. Tack allihop för en kul helg!

Skribent: BMK AURA
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info