Hoppa till sidans innehåll

Hem

Johanna avbryter sin internationella karriär

19 SEP 2022 21:37
Hon tar en paus från internationellt tävlande och bryter sitt partnerskap med Clara Nistad.
  • Skapad: 19 SEP 2022 21:37

Efter alla tråkiga omständigheter kring Johanna Magnussons dubbelsatsning mot världstoppen blev det allt för tungt. I förra veckan informerade Johanna att det är ohållbart att fortsätta satsningen så som den har varit den senaste tiden. Hon tar en paus från internationellt tävlande och bryter sitt partnerskap med Clara Nistad.

Ingen stöttning från förbundet, varken ekonomiskt eller med ledare på tävlingar. Tjejerna har fått sköta alla anmälningar, bokning av resor och boende med mera helt utan stöd eller rådgivning från förbundet. Det tär på tjejerna att vara ensamma under längre perioder helt utan gemenskap med andra. Ekonomiskt och socialt ohållbart, helt enkelt.

Sedan Johanna flyttade hem till Malmö i januari har ingen tränare eller ledare från förbund och landslagsledning hört av sig förrän i torsdags förra veckan, då hon strax innan informerat om sitt avhopp. Ett ledarskap under all kritik!

Johanna kommer fortsätta träna på och fokusera på Ligalaget i AURA och spel i sin danska klubb Hillerød. Hon stänger inte dörren för en internationell satsning i framtiden, men just nu har hennes glädje och motivation tappat fotfäste…

Under den senaste förbundsledningen av svensk badminton har ett stort antal av de bästa tjejerna i Sverige avslutat eller pausat sina karriärer. Skall detta få fortsätta eller vem utvärderar ledarskapet av svensk badminton?

Skribent: BMK AURA
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info