Hoppa till sidans innehåll

Johanna Magnusson vinner ett silver i singel på senior-SM!

08 FEB 2015 15:07
16 åriga Johanna imponerar när hon tar sig hela vägen till final i SM. Många meriterade motståndare slås ut på vägen.
  • Skapad: 08 FEB 2015 15:07

Och om möjligt lika roligt var att Johanna fick sällskap på prispallen av Lovisa Johansson, som precis som Johanna genomförde en mycket bra turnering. Lovisa hade bara oturen att ha MBK´s Ellinor Widh på sin halva. När Ellinor får sitt spel att stämma ( och nu när Matilda Petersen lämnat WO ) är hon i en klass för sig, vilket hon visade denna helgen.

Johanna fick även med sig en bronspeng i dubbel tilsammans med Älmhults Emma Karlsson. Strålande det också! U17 tjejer.............Damdubbeln blev naturligtvis lite enklare när storfavoriterna Emma Wengberg/Emelie Fabbeke lämnat WO.

I herrdubbel hade jag Filip Myhrén/Jonathan Nordh som favoriter, men det tog stopp mot en tränare och en singelspelare i semin. Nya medaljer till samlingen visserligen, men det var guld ni skulle ha killar!

Mixed blev också lite oväntade vinnare. Fyrisfjäderns Ruponen/Högström fick kliva upp högst på pallen när senaste årens vinnare Fabbeke/Nordh inte kom till start. Här var det en kvartsfinalplats för Thai To/ Johanna Magnusson.

Jacob Nilsson gör en bra insats när han slår ut Mathias Wigardt i 8-delen, men förlorar sen mot en kvalspelare i kvarten. Petter Yngvesson tappar i en hård tresetare mot Daniel Ojaäär i 8-delen och Tom Andersson förlorar mot träningskompisen Felix Burestedt i första omgången.

Kvalspelaren Gabriel Ulldal vinner sitt andra SM guld lätt. I skadade Henri Hurskainens frånvaro är det ingen som på allvar kan hota. Men hur tänkte seedningsansvarige? Wild Card till Högström/Ruponen men inte till Ulldal? Märkligt så det förslår.....

Jag vet inte om det är ett friskhets, eller ett svaghetstecken att så många yngre förmågor tar hand om medaljerna på ett senior SM. All heder åt de unga medaljörerna, men var finns de seriöst satsande spelarna i åldern 25-35 år? De år där man som svensk badmintonspelare borde kunna prestera sin bästa badminton. Vi har en handfull sådana spelare, varav ca hälften är borta från detta SM. Det är för tunnt. Det finns ingen grund att stå på för alla lovande yngre spelare. Vad beror det på? Kan det kanske ha med ekonomi att göra?

Skribent: Po Nilsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info