Hoppa till sidans innehåll

Johanna på E-Räkke pallen!

29 SEP 2014 15:53
Silver i dubbel, brons i singel blev det fina resultatet när Danmarks bästa och några Svenskor spelade helgens tävling i Grindsted.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2018 11:47

Elit-räkke i Danmark betyder motstånd av bästa klass. Johanna har i år valt att spela de Danska tävlingarna på bekostnad av vissa Svenska. Nivån är mycket högre och det börjar nu ge resultat.

Efter att ha vunnit sin pool spelades kvarten mot Michelle Sködstrup. I deras förra möte fick Johanna lämna banan besegrad, men inte denna gången. Tre jämna set senare var vinsten i hamn. I semifinalen ställs Johanna mot Julie Dawall Jacobsen, enligt många Europas bästa U17 spelare. Tidigare möten har resulterat i rejält med stryk, men nu blev det annat. Förlust visserligen, men två jämna set visar att träningen funkar och att formkurvan pekar åt rätt håll.

Tillsammans med BG-kompisen Emma Karlsson gick det också mycket bra i dubbel. Hela vägen till final avancerade paret innan det tog stopp. Där var det återigen Julie, i par med Cecilie Ipsen som drog det längsta strået.

Emma vann också sin pool i singel, men förlorade kvarten mot slutsegraren Alexandra Böje.

Skribent: Po Nilsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info