Hoppa till sidans innehåll

Hem

Kjell Persson, AURAs störste ledare har lämnat oss

22 DEC 2019 23:28
Vi är många som har dig att tacka för så mycket.
  • Skapad: 22 DEC 2019 23:28

Ja du Kjell, vad säger man egentligen till dig en stund som denna?
Jag kan höra din röst i bakgrunden: -Ah, din Todde, kom nu till saken!
I april tidigare i år hälsade jag på dig och berättade att AURA vunnit division ett södra och beslutat sig för att ta steget upp i högsta ligan, som jag kallade elitserien mest för att undvika missförstånd.

Du darrade på rösten och tårar föll längs dina kinder. Du var rörd, stolt, mållös och svinglad, en liten stund. Denna gråtmilda och känslosamma sidan av dig varade cirka tio sekunder, därefter samlade du dig och sa: -Ja, och sen då? Det här är bra Rikard, men det räcker inte. Det ska du ha klart för dig! Jag försökte förklara för dig att vi måste ta hänsyn till ekonmin och inte satsa utan eftertanke. Ditt rappa lakoniska svar löd: -Vi är en badmintonklubb, ingen bank!

Den här sidan av dig känner många av oss igen och jag ler verkligen när jag skriver det här. Trots dina 90 år var det framåt som gällde och alltid med AURAs bästa för ögonen. Inte slå sig till ro och tro att allt är frid och fröjd. Det du gjort för klubben är inget annat än enastående och fantastiskt. Din vision vad gäller AURAs framtid har alltid handlat om att klubben både ska ha en spets och en bredd.

Jag själv, som lite försmädligt, får erkänna att jag tillhört bredden under hela karriären är oerhört stolt och glad över det AURA som du byggt upp. Att fylla tomrummet efter dig Kjell är omöjligt, men vi är många som drar våra strå till stacken och gör vårt bästa för att du ska kunna känna dig trygg och stolt när du bevakar oss och ditt AURA från ovan.

Finns det en himmel, och det vill man väl tro en dag som denna, då sitter du säkert där och pratar om OK, det självklara i att vara socialdemokrat och det helt naturliga i att AURA vunnit badmintonligan igen.

Vila i frid Kjell Persson

Skribent: BMK AURA
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info