Hoppa till sidans innehåll

Lite vinster blev det!

15 JAN 2012 19:45
Flesta gulden kom från U17 i Umeå
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2018 11:48

Alex Luong och Thai To öste på i Umeå. De vann tävlingen tillsammans i dubbel och möttes i mixedfinalen. Här var det Thai/Klara Johansson som drog det längsta strået mot Alex/Ebba Strid. Suveränt jobbat av killarna som visar att de håller högsta Sverigeklass i dubbel och mixed. En finalplats ytterligare blev det. Tom Andersson gick hela vägen till final, där han pressade Andy Tsai, kista, tilltre set. Och det var inte långt borta i andra....

På hemmaplan visade Eric Sjöstedt att han definitivt är att räkna med i dubbel. Vinst med Magnus Sahlberg, som även tog hand om mixedtiteln. Tyvärr blev det inte fler vinster på hemmaplan, men Johanna Magnusson/Emma Karlsson spelade efter en bra turnering final mot en finsk konstellation. Stryk i tre set, ändå helt ok. Johanna stod också för prestationen att knipa ett set från Elin Svensson. Elin som vann Danish Junior utan setförlust är inte van vid tresets matcher, särskilt inte på svensk mark.

Övrigt intressant var att M Wigarth slog M Borg i singelfinalen. Tre ganska ojämna set, men Mattias Wigart visade att han denna gång var starkare. Revansch för Borg i SM kanske.

I den stora badmintonvärlden spelades finaler i Malaysia Super Series. Förutom i DS och MX där det var helkinesiskt, blev det ganska intressanta slutsegrare. Lee Chong Wei vinner HS och rycker igen på förstaplatsen. HD vinns av Taipei för första gången.

Och glädjande för oss i Europa vinner det danska paret Christina Pedersen/Kamilla Rytter Juhl damdubbel. Det var deras första seger i en SuperSeries och glädjen gick inte att ta miste på när Kamilla med en fantastisk undanläggning avgör matchen. Myser hemma i Malmö gör säkert PH Croona, som kan ta åt sig av den vinsten.

Skribent: PO Nilsson