Hoppa till sidans innehåll

Mäster Räkke i Lilleröd

31 OKT 2011 20:24
När stora delar av Sverigeeliten åkte till Uddevalla, satte sig en liten trupp från Aura och MBK i bilen och körde till Lilleröd.
  • Skapad: 31 OKT 2011 20:24

Seidi Aktan, Jennie Carlsson, Jonathan Nord, Petter Yngvesson och Patrik Lundkvist satte kurs mot Lilleröd, en timmes bilkörning från Malmö.

Tävlingen började 11.00 och för att få spela semifinal på söndagen behöver man vinna tre singelmatcher på lördageftermiddagen. Kvaliten på motståndet är som det bästa i Sverige. I singel. Bättre i dubbel. Mycket bättre.

Upplägget kan jämföras med ett EBU kval. Det räcker inte med att kunna spela bra i en match, utan du måste få kroppen och knoppen att hålla ihop tre ggr i sträck. Inte alltid det lättaste.

Det var heller ingen som lyckades med uppgiften. Petter var närmast med en jämn tresets match i kvarten. Han spelade också kvart i dubbel med en dansk förmåga. Jonathan/Patrik vann första och förlorade sedan mot slutsegrarna 21-14 21-14. Jennie åkte direkt i en jämn match, tre set och Seidi i två. Jennie/Seidi fick bra med spö i deras första dubbelmatch. Game over.

Men otroligt lärorikt. Och prisvärt. För några hundralappar får man en tävlingsdag med mycket bra motstånd. Jämför med EBU där det kostar 10ggr de pengarna.

Så en lämplig slutsats kan väl vara:

Åk till Danmark och tävla, där får du mest stryk för pengarna!

Skribent: PO Nilsson

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info