Hoppa till sidans innehåll

Resultat från Halmstad

27 NOV 2011 19:12
Matilda tog Auras enda seger i helgen, när hon ohotad vann A-klassen i singel
  • Skapad: 27 NOV 2011 19:12

Det blev en del väntade och andra mer oväntade resultat när SGP touren drog till Halmstad. Tränare Peter Kapetz var nöjd med tävlingen i stort, men med lite mer flyt hade det kunnat bli mycket bättre.

Jennie Carlsson. Gör nästan aldrig någon besviken. Men jag fick tyvärr rätt vad det gällde spel i alla kategorier. Om man går till semifinal i allt så sliter det lite väl hårt på kroppen och det syntes klart i semin mot MBK´s Jenny Wan. Stora siffror i Jennys favör, som tog sig till en välförtjänt final. Vinst i mixedsemins första set tillsammans med Erik Sjöstedt mot Kistas 1:a uppställning Zhu Yi Xin/Cecilia Bjuner men sen förlust. En final blev det dock. Jenni/Christine Pettersson Skogås, tog sig till sista matchen där Cecilia Bjunér/ Liu Fanghua var bättre för dagen.

Erik Sjöstedt. Som jag skrev. Semifinal i mixed i elitklass på ett träningspass i veckan. Jag vet inte riktigt vad man ska tycka om det. Antingen är Erik extremt lättränad, eller så beror det på något annat. Vi kör på det första.

Jacob Nilsson. Vinner prestige mötet mot Petter och tar sig till kvartsfinal. Där blir George Rimarchdi för svår, men han får slita för den vinsten. Prestige var det också i dubbeln med Filip Myhren mot Mbk duon Kristoffer Lundkvist/Oscar Kruse. Kristoffer drömde nog om en matchboll som gick vid sidan om banan från ett ganska ok läge, uppgrävd av en på magen glidande Filip.

Filip Myhrén. Gör en bra match och vinner komfortabelt mot Fredrik Bohlin, Skogås i första matchen. Sen blir Robin Zainuddin för svår. Kanske var det så att dubbeldramatiken fortfarande satt kvar i kroppen. Svårt att ladda om för singel direkt efter.

Toni Holm Lovén. Gör ytterligare en bra turnering när han går till semifinal i mixeddubbel med Hanna Ekhamre, Skogås. Där blir Rutinerade Erik Bojesson i par med Mia Johnsson för svåra. Ändå en bra prestation.

Petter Yngvesson. Förlust i första matchen. Mot en junior. Kanske inte så kul, men Petter kommer igen. Kanske är det dags redan på tisdag, men då blir det mot Magnus Sahlberg i elitserien. Satsa på den Petter!

Matilda Nygren-Strandberg. Vinst i A-klass singel. Lätt. Dessutom semifinal med olle Ingemarsson i mixed. Snart är Matilda elitklassad, och varför hon inte redan är det är en gåta. Endast en handfull tjejer i Halmstads elitklass går obesegrade från ett möte mot Matilda!

Och det beror på två saker. Dels att Matilda är bra och dels att många spelare med elitklassning är dåliga. Riktigt dåliga. Jag kan inte förstå att spelare som aldrig vinner en match kan få ha kvar sin klassning bara på att åka till alla tävlingar och samla förlorar-poäng. Jag har också mycket svårt att förstå att det kan bli 21-3 mellan spelare i samma klass. Detta är något för SBF att ta tag i. Skapa en elitklass som är värd namnet. Övriga måste spela i A, B eller C. 

Skribent: PO Nilsson

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info