Hoppa till sidans innehåll

Silly Season är över

06 JUN 2012 20:03
The truth, the whole truth, and nothing but the truth.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2018 11:47

Silly Season är över och visst lever de sista månaderna innan deadline för föreningsbyte upp till namnet. Det är inte utan att man drar på smilebanden en aning när vissa klubbar berättar om sina värvningar och om hur det gått till.

Att spela i högsta serien kostar en halv miljon. Och då tänker jag bara på kostnaden för tränare, resor och startavgift. Sen är det många klubbar som lägger upp stora belopp för att förstärka sin egna mediokra trupp med utländska spelare. Till vilken nytta kan man undra. Visst är det kul med ett guld i lag-SM men inte till vilket pris som helst. Det kostar ett par miljoner att vinna lag-SM och det finns klubbar som fixar fram de pengarna. Intäkterna från matcherna täcker bara en bråkdel och jag kan inte låta bli tanken på vad alla dessa pengar kunde gjort för sporten.

Jämför gärna Tennisen. Eller pingis. Vad betyder elitserien för dessa sporter? Är det någon som vet vem som vann elitserien i pingis förra säsongen? Nu råkar jag veta det. Eslöv, Sveriges tråkigaste stad, har sedan några år tillbaka abonerat på titeln, men vad är värdet av det? Med hjälp av några duktiga kineser kan Skånes mittpunkt titulera sig Svenskamästare. Mmmm, det är ju fantastiskt.......

Pengarna som läggs ner på elitserien kunde i stället läggas på att utveckla talanger. Eftersom det ändå inte blir några publikintäkter är det inte lönt att hålla på. Inte förrän det finns Svenska badmintonspelare på sportnytt kommer det publik till matcherna. Så därför är receptet: fixa det viktigaste först så kommer resten av sig själv. Och att kasta pengar åt andra klassens orientalare är ju bra för mottagarna, men knappast för sporten

När Aura nu bestämt sig för att ställa sin plats i elitserien till förfogande, känns detta inte annat än rätt. Jag tror att beslutet var det rätta och att det ligger i tiden. Rönnbär är sura sa räven. Kanske.

So help me God.

Skribent: PO Nilsson

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info