Hoppa till sidans innehåll

SM Guld till Matilda Petersèn och Aura!

03 FEB 2013 18:59
Det var nog fler än undertecknad som blev förvånade när Matilda satte hela Sverigeeliten på plats i Uddevalla.
  • Skapad: 03 FEB 2013 18:59

Matilda visar sig inte så ofta på denna sidan av sundet, men när hon gör det Bmk Aura på matchtröjan. Sin träning sköter hon i Köpenhamn och vid danska tävlingar representerar hon Skaelskör. Matilda har denna säsong spelat mycket bra i Danmark, vunnit 3st M-räkke (motsvarar ungefär svensk elit) och har ytterligare några pallplaceringar. I serien spelar hon div-3 med framgång. Och om vi ska översätta nivån så motsvarar den div-1 i Sverige.

Vid SM tävlingarna tappade Matilda endast set till sin namne Nygren-Strandberg, MBK, i kvarten och i finalen mot Christine Pettersson, Skogås. Ett mycket stort Grattis Matilda!

Auras andra medalj kom i herrdubbel där Filip Myhrèn och Jacob Nilsson tog hand om varsin bronsmedalj. Detta efter storspel i kvarten mot ett av favoritparen, Magnus Sahlberg/Rikard Eiderstedt. Semin förlorades mot förre Auraspelaren Jonathan Nord, Carlskrona och Patrik Lundkvist, Mbk. Jonathan och Patrik blev sen Svenska mästare efter att ha vunnit finalen ganska klart.

Jonathan nöjde sig inte med ett guld: Tillsammans med klubbkompisen Emmelie Lennartsson, blev det ganska ohotat guld i mixed.

Och Emmelie fick också ett till när det mest på förhand klara guldet spelades hem i dubbel och då naturligtvis med Emma Wengberg vid sin sida. Vilket innebar att Emma tog hem släktens 175:e SM guld! nja, är inte säker på den siffran, många är det i alla fall.

Turneringens näst säkraste guld skulle spelas hem av EM tvåan Henri Hurskainen. Trodde jag. Men Gabriel Ulldahl var inte imponerad av motståndet och vann med stora siffror 21-12 21-12. Det kunde man inte tro i höstas när Gabriel efter en medioker insats i elitserien mot MBK fick studera Mattias Borgs tatueringar på nära håll.

Andra ljusglimtar med Aura ögon sett var Petter och Jacobs kvartsfinaler i singel. Där Jacob var nära att ta sin första seger mot nämda Borg och där Petter föll i en lite mera ojämn tillställning mot Henri.

När jag såg finalparen trodde jag att jag skulle kunna drämma till med att alla guldmedaljörerna fått sin grundutblidning på Malmö Badmintongymnasium. Nu blev det inte så, men 4/5 är inte dåligt det heller. Sträck på er, Maria & Rickard!

Skribent: Po Nilsson

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info