Hoppa till sidans innehåll

Succé för Alicia, Henrik & Elisabet i Gotlandsspelen

10 JUL 2015 23:10
Alicia kammade hem en 1:a plats och två 3:e platser medan Henrik & Elisabet imponerade med en 3:e plats i årets Gotlandsspelen!
  • Skapad: 10 JUL 2015 23:10

Nu är den 30:e upplagan av Gotlandsspelen avslutad och som vanligt var det en mycket proffsigt och bra arrangerad tävling. Det är inte enkelt att arrangera en tävling med så många deltagare i så många kategorier men arrangörerna gjorde det med bravur. Den enda anmärkning som undertecknad har (förutom den vanliga att vi hade gärna betalt lite mer i anmälningsavgift för att bollarna hade ingått i denna) är att det inte delades ut priser till 3:e pristagarna. ;-) 

 
Vädret var i år lite sämre med lägre temperatur, mindre sol och en del regn. Men det gjorde ingenting för alla de som skulle slita och kämpa i den publikfyllda och kvava hallen.
 
Alicia började gruppspelet i singel med två ganska lätta vinster och en knapp förlust vilket innebar avancemang till slutspel och kvartsfinal. Där mötte hon Marion Lawrence som hade tillfrisknat från sin onda nacke. Alicia spelade stabilt och vann kvarten säkert. I semifinal blev motståndet dock allt för svårt när hon fick möta sverigeettan Edith Urell. Alicia kämpade tappert men hade inte en chans mot Edith, som sedan vann finalen mot Nellie Svensson.
 
Alicia var anmäld öppen i mixed och blev parad med en härlig kille från Finland vid namn Aarni Markkula. Trots att de aldrig spelat tillsammans tidigare fann de varandra väl och bjöd på riktigt bra och underhållande spel. Dock så räckte det inte längre än till semifinal där de förlorade efter en tuff tresetare.
 
I damdubbel spelade Alicia tillsammans med sin kompis Nellie Svensson från Älmhult. Det blev en enkel start med WO då en av motspelarna hade sträckt sin nacke i under singelspelet. När det blev dags för final väntade Frida Carlsson och Elin Holmgren.
Frida och Elin tog kommandot direkt från start och Alicia o Nellie hade svårt att hitta sitt eget spel och förlorade första set. Till andra set bytte de strategi och testade en lite annorlunda uppställning. De spelade som i mixed där Alicia tog plats framför Nellie vid serve. Detta visade sig vara ett bra drag då Alicia kunde utnyttja sin styrka framme vid nätet och Nellie kunde briljera med sin snabbhet och kraft där bak. Tjejerna vände nu på steken och vann mot ett förvånat motståndspar som inte riktigt fattade vad som hände.
 
För Henrik Wendt och Elisabet Lundholm Wendt var det tävlingspremiär i Mixed Trim och trots Henriks dåliga kondition och Elisabets något tveksamma teknik så vann de sin första match och tog sig vidare till semifinal. Där blev dock motståndet lite för hårt och även om de kom igen i andra set så räckte de inte riktigt till avancemang. Men med tanke på deras "gedigna" träning innan spelen så var de mycket nöjda med sin insats och de kommer att komma igen nästa år och då med lite mer träning i benen och ännu högre ambitioner.
 
Alicia Wendt
1:a plats DD U13
3:e plats DS U13
3: plats MD U13
 
Henrik Wendt & Elisabet Lundholm Wendt
3:e plats XD Trim
 

Gotlandsspelen 01

 

Gotlandsspelen 02

Skribent: Henrik Wendt

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info