Hoppa till sidans innehåll

Succe för Aura på hemma J-SM!

19 FEB 2012 17:33
Killarna levde mer än väl upp till förväntningarna, tjejerna hade det lite tuffare. Guld i Herrsingel, Herrdubbel och Mixed.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2018 11:48

Lite tomt känns det alltid när sista prisutdelningen är avverkad och ännu ett SM kan sumeras och läggas till handlingarna. När jag gissade/hoppades innan tävlingen ser man alltid många möjligheter, men oftast så försvinner de flesta spelarna som man har förhoppningar på under turneringens gång. Detta SM skiljer sig lite från tidigare och blir svårt att överträffa nästa år.

Junior SM 2011 gav ett guld till Aura. 2012 blev det tre! Dessutom två silver och ett brons, ett mycket bra resultat!

HS Här hoppades jag på en ren Aura final och så blev det. Filip Myhrén och Jacob Nilsson tog sig båda till final. Där drog Filip det längsta strået, inte mycket längre men ytterst välförtjänt och Filip kan nu lägga ett singel-guld till samlingen. Totalt åtta guld blev Filips fina facit nu när det är slutspelat som Junior. Jacob får försöka ta U19 guldet nästa år. Ytterligare en spelare med Malmö anknytning ska nämnas. Felix Burestedt, Halmstad som till vardags går på BG i Malmö tog ett brons efter moget spel.

HD Singel-finalisterna på samma sida av nätet gav inte motståndarna någon större chans. Tufft var det i finalens första set mot träningskompisarna Toni Holm Lovén och Linus Conrad, Carlskrona, men det gick lättare i andra. Toni och Linus hade tidigare slagit ut 1:a seedade Hjelm/Forsberg i en jämn tresets match och kanske bränt sitt bästa krut. Men Toni skulle senare visa att det fanns krafter kvar.

MX som enda 1:a seedade vann Toni med hjälp av Skogås Hanna Ekhammre turneringen. Härligt att se Tonis glädje efter den prestationen! Ibland tycker jag att det är lite väl sura och sammanbitna guldmedaljörer på prispallen. Hur ofta vinner man ett SM Guld egentligen? Här tog Matilda Nygren-Strandberg/Michael Esbjörnsson brons efter delvis mycket bra spel i semifinalen.

Men vad hände med tjejerna?

Ja, Matilda åkte ut i kvartsfinalen med 23-21 i tredje mot ytterligare en BG-elev, Lovisa Johansson, Ljungby. Lovisa har gjort stora framsteg efter flytten till Malmö och ska bli mycket intressant att följa i fortsättningen. Och Seydi Aktan som ställde upp utan att vara fullt frisk åkte ut tidigt i turneringen.

Övriga Aura spelare räckte som väntat inte till i den hårda konkurrensen. För hårt var det. I alla fall på herrsidan där många jämna matcher spelades i alla omgångar. Ett exempel på det som jag kom att tänka på var en av mina favoriter i herrsingel, Douglas Lidman, Skogås som förra helgen tog Brons på senior SM, men som här åkte ut i kvarten. På tjejsidan ser det tyvärr inte så ljust ut. Underbetyg får jag tyvärr ge åt Svenska U19 tjejer när Klara Nistad vinner, flera år för ung, ganska överlägset dessutom. När jag tänker på det så var det bara U17 spelare i semifinalerna.

Ett stort tack till alla funktionärer som gjorde tävlingen till vad den blev och naturligtvis lika stort tack till Maria Bengtsson, Rickard Magnusson och Peter Kapetz som alla tre har stor del i frammgångarna.

Skribent: PO Nilsson

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö Bad