Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamhet


BMK AURA:s ungdomsverksamhet består av 4 olika träningsgrupper:

 

Badmintonskolan är till för dig som är nybörjare eller som inte spelat speciellt mycket tidigare. Här är alla mellan 6 och 12 år välkomna för att prova på och spela och lära sig grunderna i badminton. Läs mer om badmintonskolan här.

I Tonårsgruppen spelar de ungdomar som blivit tonåringar men som inte vill satsa på tävlingar och träna en massa teknik utan bara vill träffa likasinnade och spela lite badminton. Dessa träningar har naturligtvis alltid en tränare närvarande för att styra upp det hela, och han eller hon hjälper gärna till och instruerar om man vill. Läs mer om Tonårsgruppen här.

Utvecklingsgruppen är den grupp man går till efter badmintonskolan om man känner att man vill vara med på tävlingar och satsa på lite hårdare träning, med mer teknik och fysik än i tonårsgruppen. Läs mer om Utvecklingsgruppen här.

Tävlingsgruppen är nästa steg efter Träningsgruppen och det sista steget innan man går upp i elitträning. Här tar vi träningen ytterligare ett steg längre och ställer ännu högre krav på deltagarna. Läs mer om Tävlingsgruppen här.

 

Uppflyttning mellan grupperna.

Uppflyttning mellan grupperna sker alltid i samråd med tränare och vi förespråkar en mjuk övergång mellan grupperna. Dvs. om man går i Badmintonskolan och tränaren där anser att man börjar bli redo för t.ex Utveklingsgruppen så diskuterar vi igenom detta med personen i fråga (och eventuellt hans/hennes förälder/rar) huruvida de är intresserad av att flytta upp. Om vi sedan kommer överens om detta så vill vi gärna att man fortsätter i sin gamla grupp ett tag samtidigt som man provar på, typ en gång per vecka i Utvecklingsgruppen. Om detta sedan flyter på och fungerar bra så kan man sluta Badmintonskolan efter ett tag. Naturligtvis så behöver man inte betala dubbla träningsavgifter under övergångsperioden.

Uppdaterad: 18 AUG 2017 13:58 Skribent: BMK AURA

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info