Hoppa till sidans innehåll

Badmintonskolan


Badmintonskolan är till för dig som är nybörjare eller som inte spelat speciellt mycket tidigare. Här är alla mellan 6 och 12 år välkomna för att prova på och spela och lära sig grunderna i badminton.

Ett träningspass i Badmintonskolan är väldigt varierande för att inte barnen skall bli uttråkade. Ingen träning är den andra lik. Vi leker lekar, kör traditionell uppvärmning, har olika tävlingslekar, går igenom grunderna i badminton, hur man håller i racket, hur man står och slår osv. Sedan så spelar vi naturligtvis en massa badminton också. Vi spelar singel, dubbel och vi har lite olika badmintonlekar och badmintontävlingar också. Allt för att barnen skall ha roligt, men samtidigt också lära sig spela badminton.

Vi tror på metodiken att om man har roligt så lär man sig också mycket snabbare och bättre. Ett badmintonpass skall vara roligt och barnen skall tjata på Er föräldrar för att få komma till träningen. Det är vårt mål.

 

Badmintonövningar

Några exempel på badmintonövningar vi väver in i träningarna är:

  • Gå/springa med bollen på racket.
  • Trixa med bollen. På forhandsidan, backhandsidan, varannan forhand och varannan backhand, trixa medan man springer, trixa medan man sätter sig ner på baken och upp igen.
  • Förflyttningslekar med badmintonbollar på banan.
  • Vem kan pricka flest bollar i lådan på andra sidan nätet?

Ja, det finns nästan oändligt många olika övningar man kan göra som är roliga, utmanande och lär oss att spela badminton.

 

Teknikmärket

Teknikmärket är något som funnits i Badmintonskolan under många år och är mycket populärt bland barnen. Precis som på simskolorna så kan man ta lite olika märke beroende på hur duktig man blivit. Vi har dock inte en massa baddare (eller vad motsvarande skulle kunna heta inom badminton) utan vi har Brons, Silver och Guld-medaljer vilket är ganska så lagom innan man går vidare inom träningsgrupperna.

Tillfälle för att ta Teknikmärkesmedaljer kommer vi att gå ut med information om i god tid så att ni som föräldrar kan planera in så att ni kan komma och titta på när era barn visar upp sina färdigheter. Mer om Teknikmärket kan ni läsa här.

 

Välkomna till Sveriges bästa och roligaste Badmintonskola!

Uppdaterad: 23 JUN 2018 11:47 Skribent: BMK AURA

Postadress:
BMK Aura - Badminton
Malmö BadmintonCenter, Eriksfältsgatan 30
21455 Malmö

Kontakt:
Tel: 0708922729
E-post: auraungdom@hotmail.c...

Se all info