No items found.
Nyhet

Lördagens SM-spel inlett

Av:
BMK AURA
Publicerad:
Feb 4, 2023

Solen strålade utanför och Jacob Nilsson glänste inomhus när lördagens SM-spel inleddes.


På förmiddagen kvalificerade han sig till kvartsfinal i mixed tillsammans med Malmö BK:s Malena Norrman. Två vinster utan setförlust blev det och mest imponerade paret mot semifinalseedade Joel Hansson/Romina Olyaee, Västra Frölunda/IFK Umeå.

– Ja, det flöt på, vi var taggade. Jag brukar ju inte spela mixed så det här är både första och sista gången vi spelar tillsammans, säger 29-åringen som vill fortsätta att spela i serien för AURA men räknar med att detta SM blir hans sista stora tävling.

Framåt lunchtid mulnade det på lite utomhus men Jacob Nilsson – själv semiseedad i herrsingelklassen – fortsatte på vinnarspåret och tog en klar seger i första omgången mot Örebros rutinerade Mathias Wigardt 21-12, 21-15.

I 1/8-delen ställdes han mot Frölundas August Björkler. Samme Björkler som lite tidigare gjort processen kort med AURAs kvalspelare Hector Rebetz och bara släppt 12 poäng.

Det blev dock en trög start för AURA-hoppet och han hamnade i underläge med bl.a. 5-11. När han var på väg ifatt blev han dessutom ”bortdömd”! Åtminstone var det inte bara Jacob, utan ganska många på den fullsatta läktaren som tyckte att huvuddomaren – närmast legendariske Håkan Fossto – borde gått in och korrigerat ett felaktigt domslut från linjedomaren.

– Ja, jag reagerade starkt men fördelen med att bli äldre är att jag kan släppa det snabbare, skrattar Jacob.

Så han stretade vidare, kom ifatt vid 14-14 och tog hem setet med 21-17.

–  Ja, jag kom igång bättre. Mötte August i serien för inte så länge sedan och då vann jag ganska lätt, han missade mycket mer då. Så det var segt i början när han spelade så mycket bättre än jag kanske räknat med.

I andra set hade Jacob full kontroll från start och gled iväg till 21-13. Nu väntar Lugis Shaun Ekengren i kvartsfinalen.

– Vi möttes i SM-kvarten även förra året och då vann jag. Tror inte jag någonsin förlorat mot Shaun, funderar Jacob.

– Då är det dags nu, flinar Shaun som ligger på golvet med benen i högläge alldeles intill. Ska du sluta tävla blir ju det här min sista chans att slå dig!


Bland övriga singelspelare var det inte riktigt lika framgångsriket.

Även kvalspelaren Filip Suwanphingkha inledde lördagen med två tuffa bataljer i mixed, tillsammans med Amanda Magnusson, men efter tre jämna set blev det respass i 1/8-delen mot Albin Hjelm/Cecilia Wang, Fyrisfjädern. Och med fem set mixed i benen skulle Filip ta sig an singelspelet…

Han hamnade i underläge mot Mattias Adnell, Spårvägen men vann till slut med 21-11 i avgörande.

– Fast nu är jag helt slut, pustade han efteråt.

Bensinen räckte helt riktigt bara till en bra start mot kvartsfinalseedade Albin Hjelm som så småningom fick en ganska bekväm resa fram till 21-15, 21-8. Därmed var Albin från Fyrisfjädern med och stoppade Filips SM-äventyr i både mixed och singel.


Tina Abbpaykar vann sin första singelmatch men ställdes sedan mot 3/4-seedade Mirjam Lindgärde, Västra Frölunda och då blev det förlust i två raka set.

– Jag tycker absolut att Tina gjorde det bra, men känner samtidigt att hon har lite mer inom sig. Ska hon utvecklas vidare handlar det väldigt mycket om att hålla sitt humör på rätt nivå, säger AURA-tränaren och matchcoachen Maria Magnusson.


Tim Mörk, Max Gotfredsen, kvalspelaren Hector Rebetz, Hanna Olsson och Filippa Årman Pettersson förlorade sina singelmatcher i första omgången.

– Dom mötte bra motstånd allihop så det känns inte helt överraskande, menar Maria Magnusson. Filippa tappade visserligen i tre jämna set mot Mini Otterström som hon slagit tidigare. Men dom brukar alltid spela jämna tresetare så det är små marginaler.


Text: Björn Hedman

Foto: Torbjörn Jansson

Den bästa sporten

Vi vill alla bli bättre på badminton, men visste du att AURA också ger dig möjlighet till:

TränA

Träna badminton i landets bästa hall; Malmö BadmintonCenter

Tävla

Individuella tävlingar runt om i Sverige

Seriespel

Spela med ditt lag mot andra klubbar

Vänskap

Ha kul med dina vänner