Av:
BMK AURA
Publicerad:
Jan 20, 2023

AURA kämpar med Täby om att nå fjärdeplatsen i grundserien och därmed få hemmaplan i kommande kvartsfinal, så matchen mot Spårvägen var av stor betydelse.

AURA tog omgående ledningen i matchen när Frederikke Lund på ett säkert sätt spelade hem damsingel i raka set, 11-1, 11-5, 11-3 mot Ebba Holmström.

På banan sidan om spelade Emil Hybel/Jacob Nilsson mot Sandholm/Karlborg i herrdubbel. Efter att Spårvägen-paret vunnit det inledande setet samt räddat setbollar i andra set och även vunnit tredje set så var matchen utjämnad till 1-1, 8-11, 11-13, 5-11.

I herrsingel 2 gick Andreas Fleischer in mot Filip Swahn och spelade ett säkert och resolut spel, 11-5, 11-6, 11-2.

Tredje segern togs i damdubbel av Johanna Magnusson/Frederikke Lund. 11-6, 11-3, 11-8, mot Johansson/Hultman efter bra varierat anfallsspel.

I herrsingel 1 spelade en motiverad Jacob Nilsson mot Filip Karlborg. Jacob var starkast i sluten på seten. 8-9 i första set blev 11-9, 8-10 i andra set blev 12-10. I tredje set är Jacob hela tiden i förarsätet och säkrar segern, 11-9, 12-10, 11-5.

Sista matchen för kvällen var mixed, Johanna Magnusson/Emil Hybel mot Johansson/Sandholm. AURA-paret inledde matchen lite ojämnt, seger i första set följdes av förlust i andra set. I efterföljande set släpptes aldrig initiativet samtidigt som samspelet blev bättre och bättre, 11-7, 7-11, 11-3, 11-5, och sammanlagt 5-1 till AURA.

Seger 5-1 samtidigt som Täby förlorade gör att AURA ligger på fjärdeplats inför grundseriens sista omgång, 31 januari på bortaplan mot IFK Umeå.

Kvartsfinal spelas 28 februari, motståndare och spelplats blir klart först efter grundseriens avslutande.